به گزارش خبر سیاسی ایران، آغاز رسمی چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری با شروع فرآیند ثبت نام از کاندیداها کلید خورد.
علی لاریجانی یکی از محتمل ترین گزینه های حضور در انتخابات ریاست جمهوری تا بدین لحظه اظهار نظر رسمی مبنی بر حضور یا عدم حضور نداشته است.
بر اساس نظر برخی کارشناسان، علی لاریجانی در صورت عبور از فیلتر شورای نگهبان می تواند یکی از پرشانس ترین کاندیداهای انتخابات پیشرو باشد.
دکتر علی لاریجانی در سال ۱۳۳۶ در شهر نجف متولد شده است، پدرش مرحوم آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی از مراجع تقلید است.
او دوران دبستان را در مدرسه ادیب، و دوره متوسطه را در دبیرستان صدر قم پشت سر گذاشت، و پس از آن در رشته ریاضی و علوم کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف مدرک کارشناسی دریافت کرد، سپس در دانشگاه تهران و در رشته فلسفه تا مقطع دکتری ادامه تحصیل داد و در حال حاضر از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران است.
او از شاگردان شهید استاد مطهری و نیز داماد ایشان است، او همچنین برادر آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس سابق قوه قضاییه است.
لاریجانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در همان روزهای نخست با رایزنی شهید مطهری به سازمان صدا و سیما رفت و فعالیتش را آغاز کرد، و در سال ۱۳۶۱ و در دوران دفاع مقدس به عضویت سپاه پاسداران درآمد و معاونت سپاه و جانشینی ستاد کل سپاه را برعهده گرفت و تا سال ۱۳۷۱ در این سمت باقی ماند. او مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ۲۰ مرداد سال ۱۳۷۱ تا ۲۶ بهمن سال ۱۳۷۲ برعهده داشت، و از سال ۱۳۷۲ با حکم مقام معظم رهبری به عنوان رئیس سازمان صدا و سیما منصوب شد، و تا سال ۱۳۸۳ در این سمت باقی ماند.
تصویری از علی لاریجانی با لباس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
علی لاریجانی ۵ سال به عنوان یکی از دو نماینده رهبری در شورای عالی امنیت حضور داشت، و در شهریور سال ۱۳۸۴ با حکم رئیس جمهور به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد.
تصویری قدیمی از علی لاریجانی در کنار مقام معظم رهبری
وی در سال ۱۳۸۴ یعنی هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم به این مجلس راه یافت، او در دوره نهم و دهم نیز به مجلس رفت و در این مدت به مدت ۱۲ سال ریاست این مجلس را برعهده داشت.
آخرین حضور لاریجانی به عنوان رئیس مجلس در شورای عالی هماهنگی اقتصادی
در تاریخ ۸ خرداد ماه سال ۱۳۹۹ به عنوان مشاور مقام معظم رهبری و نیز عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
علی لاریجانی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ به عنوان کاندیدا ثبت نام کرد، که صلاحیت او توسط شورای نگهبان احراز نشد.
- چرا سید محمد خاتمی نمی تواند کاندید انتخابات ریاست جمهوری شود
- جامعه دیگر تحمل یک رئیس جمهور احساسی و افراطی را ندارد
- آغاز بررسی اعتبارنامه نمایندگان مجلس در جلسه سوم
- فوری /آغاز رسمی ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشور
- شرایط و مراحل ثبت نام و حضور در انتخابات ریاست جمهوری
متن کامل نامه علی لاریجانی به شورای نگهبان درباره دلایل ردصلاحیتش؛
علی لاریجانی به شورای نگهبان: یک کلام بگویید بنا داشتیم شما را حذف کنیم/ ادعای سفر مکرر خانواده بنده به اروپا و آمریکا صد درصد دروغ است/ آیا می دانید چه بدعت خطرناکی در کشور پایه گذاری می کنید؟
علی لاریجانی در نامه خود به شورای نگهبان در مورد ردصلاحیتش نوشته است: شورای نگهبان در مورد دلیل دیگر رد صلاحیت مرقوم داشتند: «مواضع سیاسی و اظهارات در موضوعات و مقاطع مختلف از جمله فتنه ۱۳۸۸». از گزاره های عجیب روزگار ما همین ادعا است. یک کلام بگویید بنا داشتیم شما را حذف کنیم در این صورت، حداقل جمله ای معنادار ایراد کرده بودید. بنده از ابتدای انقلاب درباره روحانیت، ولایت فقیه، امام (رحمت الله علیه) حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی) دفاع مقدس، مسئله هسته ای، مسائل بین المللی، آمریکا، اروپا، مسائل منطقه ای لبنان، عراق، سوریه، فلسطین، جنگ ۳۳ روزه، ضد انقلاب، مسائل و مشکلات اقتصادی و صدها موضوع سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نظر داده ام کدام یک اشکال داشته که باعث رد صلاحیت بنده شده است؟
0 thoughts on “علی لاریجانی شانس رئیس جمهور شدن را دارد اگر از فیلتر شورای نگهبان عبور کند”