کد خبر: 7237 |
تاریخ انتشار : ۲۰ تیر ۱۴۰۳ - ۷:۴۷ |
پ

پایگاه خبر سیاسی ایران: علی مطهری، نایب رئیس پیشین مجلس در این گپ و گفت از نقش نسل Z در این انتخابات گفت، از تفکر مخالف ارتباط با دنیا و برجام و FATF، از نوع همکاری مجلس تحت مدیریت قالیباف با دولت چهاردهم و البته دولت سایه سعید جلیلی

آقای مطهری! تحلیل شما از ۱۶ میلیون رأیی که به سبد آقای پزشکیان ریخته شد در مقایسه با مرحله اول انتخابات چیست؟ آراء اضافه شده به پزشکیان و افزایش مشارکت را می توانیم نتیجه این بدانیم که آراء خاموش پای صندوق ها آمدند یا این که بخشی از آرایی که به آقای پزشکیان اضافه شد آرای آقای قالیباف بود؟

هر دو مورد درست است؛ عده ای به خاطر ترسی که از طرز فکر آقای جلیلی داشتند و نگران انزوای بیشتر کشور بودند، به میدان آمدند. بخش دیگری هم آراء آقای قالیباف بود که به سمت آقای پزشکیان آمد، چون بسیاری از حامیان آقای قالیباف از اعتدال بیشتری برخوردار بودند و سیاست های مورد نظر آقای جلیلی را نمی پسندیدند. بنابراین از هر دو طرف آرائی به آراء آقای پزشکیان اضافه شد و در نهایت با افزایش مشارکت مواجه شدیم.

رأی به پزشکیان بخاطر صداقت و شخصیت او بوده نه بخاطر قومیت گرایی

* این روزها برخی مدعی شده اند که بخشی از رأی قومیت ها به سبد آقای پزشکیان رفته است، فکر می کنید رأی های قومیتی چقدر در این انتخابات به کمک آقای پزشکیان آمد؟

ایشان در مهاباد از مادری کرد و پدری آذری به دنیا آمدند و پایگاه رأیی در این دو خطه داشتند ولی این طور نبود که رأی دادن مردم صرفا ناشی از قومیت‌گرایی باشد، بلکه مردم بیشتر به شخصیت کاندیداها و صداقت و اراده آنها برای تغییر نگاه می کردند.

رأی به پزشکیان، رأی به تغییر بوده است

به نظر من رأی مردم رأی به تغییر بود، یعنی به ادامه وضع موجود راضی نبودند و این تغییر را در آقای پزشکیان بیشتر دیدند. عنصر قومیت در درجه دوم و سوم تأثیر داشت.

رأی مردم به تفکر پزشکیان یعنی مخالفت با افراط گرایی

* آقای مطهری آیا می توان این برداشت را داشت که رأی به پزشکیان رأی سلبی به تفکراتی در حوزه سیاست خارجی و داخلی، مباحث فرهنگی و …طی چندسال اخیر بوده است؟

بله حتما می تواند این طور باشد. در واقع این رأی حاکی از مخالفت مردم با افراط بود. در این انتخابات دو طرز فکر کاملا متفاوت با هم رقابت می کردند و مردم به یکی از این دو تفکر رأی دادند.

اول طرز فکری بود که صرفا بر فرصت ها و توان داخلی تکیه می کرد و توسعه روابط بین الملل و رفع تحریم ها و حل مشکل FATF و مسائلی از این نوع برایشان زیاد مطرح نبود و فقط متکی به توان داخلی بودند.

طرز فکر دوم این بود که ما علاوه بر بهره‌گیری از توان داخلی و فرصت ها نباید از فرصت خارجی غافل باشیم و باید با توسعه روابط بین الملل، رفع تحریم ها و پیوستن به اف ای تی اف بتوانیم راه توسعه کشور را هموار کنیم. این دو نوع تفکر مقابل هم بود و مردم تفکر نوع دوم را پسندیدند و به آن رأی دادند.

رأی اولی ها و نسل Z در میزان رأی پزشکیان اثرگذار بودند

*آقای مطهری! شما ردپای نسل Z و رأی اولی ها را در آراء آقای پزشکیان می بینید یا نه، نسل Z همچنان خاموش های انتخابات بود؟

بله به نظرم اینها نقش داشتند و ما در صف های رأی گیری آنها را دیدیم. رأی اولی ها زیاد بودند و به تبلیغات خارجی توجه نکردند.

یک نتیجه انتخابات به نظر من شکست تخریب کنندگان انتخابات بود. خیلی تلاش کردند چه در داخل و چه در رسانه های خارجی که مردم را از رأی دادن باز دارند، ولی بسیاری از مردم توجه نکردند و این رأیی که امروز به دست آمد و ۵۰ درصد مشارکت داشتیم، تا حدی آن کاهش مشارکت در سه انتخابات قبلی را جبران کرد و برای خیلی‌ها ثابت کرد که رأی ندادن هیج مشکلی را حل نمی کند و نهایت رأی ندادن براندازی است.

کسانی که می گویند در هیچ انتخاباتی شرکت نکنید، آخرش به براندازی می رسند. شما در انتخابات شرکت نمی کنید و حکومت به دست یک اقلیت می افتد و مجبورید شورش کنید. یعنی نهایت رأی ندادن همین براندازی است که راه درستی نیست چون فرضا براندازی کردید جایگزین شما جز آمریکا و اسرائیل نخواهد بود. روش کسانی که معتقدند از هر روزنه‌ای باید استفاده کرد به صواب نزدیک‌تر است. شما دیدید مردم از فرصت تأیید صلاحیت آقای پزشکیان استفاده کردند و تغییری ایجاد خواهد شد.

مسیر رأی ندادن بسیار خطرناک بوده و سوق دادن جامعه به براندازی است

بنابراین باید توجه کرد که راه رأی ندادن بسیار خطرناک و سوق دادن جامعه به براندازی است.

پزشکیان در چینش کابینه باید استقلال خود را حفظ کند

* روزهای سخت آقای پزشکیان از ۱۶ تیرماه شروع شده و آن تشکیل کابینه است. فکر می کنید چه دست اندازهایی در جلو راهشان باشد، چه انتظاراتی از ایشان وجود دارد؟ واکنش ایشان به سهم خواهی و انتظارات را چطور پیش بینی می کنید؟

به نظرم آقای پزشکیان باید استقلال خود را حفظ کند و همان گونه که خودشان در مناظرات گفتند حزبی نبودن خود را نشان دهند و تحت تاثیر گروهها و جناح های سیاسی واقع نشوند. همان گونه که خودشان گفتند فقط از افراد کارشناس اصلح برای هر پستی استفاده کنند، چه اصلاح طلب باشد چه اصولگرا. به هر حال یک دولت جناحی تشکیل ندهند.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبر سیاسی ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید