به گزارش خبر سیاسی ایران، حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی در همایشی که با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و ایجاد دادگاههای صلح در غرب کشور برگزار شد، اظهار داشت: فلسفه وجودی دادگاههای صلح، ترویج صلح و سازش بیشتر در میان مردم و کاهش حجم پروندههای ورودی به دستگاه. قضایی با کمک شوراهای حل اختلاف است.
وی با اشاره به قانون جدید شوراهای حل اختلاف در سال گذشته، افزود: در حال حاضر مقدمات تشکیل دادگاههای صلح در سراسر کشور فراهم شده و تا پایان سال جاری این دادگاهها در حوزههای قضایی فعال خواهند شد.
صادقی در ادامه با بیان اینکه صلاحیت دادگاههای صلح به دعاوی حقوقی، کیفری و خانوادگی با سقفی از جزا و میزان مالکیت محدود میشود، گفت: در این دادگاهها قضات با تجربه و با گذراندن دورههای آموزشی خاص صلح و سازش، به پروندهها خواهند شد. کرد.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه اظهار امیدواری کرد با راهاندازی دادگاههای صلح، باعث کاهش حجم پروندههای ورودی به محاکم قضایی و همچنین افزایش صلح و سازش در بین مردم میشود.
رئیسکل دادگستری کردستان تصریح کرد: صلاحیت دادگاههای صلح در استان احصاء شده و آمار مربوط به آن در بازه زمانی یکساله استخراج شده و دادگستری استان آمادگی اجرای این قانون را پس از ابلاغ آییننامههای مربوطه تا مرداد سالجاری خواهد داشت.
حجتالاسلام حسینی افزود: در اجرای این قانون در دادگستری کردستان مقرر شده، با توجه به کمبود نیروی قضایی و اداری و همچنین کمبود فضای فیزیکی، فعلا حدود ۴۰ درصد محاکم بدوی استان به دادگاه صلح اختصاص یابد و لذا در جهت اجرای کامل قانون و ایجاد یک فرآیند دادرسی با لحاظ دو اصل دقت(اتقان) و سرعت، نیاز به جذب حداقل ۱۵ قاضی جدید داریم.
وی تاکید کرد: به روسای حوزههای قضایی و رییس محاکم مرکز استان ابلاغ شده تا از هماینک ارجاع پروندهها به شعباتی که مقرر است به دادگاه صلح تبدیل شوند بر اساس صلاحیت این دادگاه باشد تا پس از شروع اجرای قانون، موجبات اختلاف در صلاحیت رفتوآمد پروندهها و اطاله دادرسی فراهم نشود.
نکات کلیدی:
- هدف از تشکیل دادگاههای صلح، افزایش صلح و سازش در پروندههای قضایی و کاهش حجم ورودی آنها به دستگاه قضایی است.
- این دادگاهها تا پایان سال جاری در تمامی حوزههای قضایی کشور فعال خواهند شد.
- صلاحیت دادگاههای صلح به دعاوی حقوقی، کیفری و خانوادگی با سقف مشخصی از جزا و میزان مالکیت محدود میشود.
- در این دادگاهها قضات با تجربه و با گذراندن دورههای آموزشی خاص صلح و سازش به پروندهها انجام میشود.